Τσίπρας: Έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα και μπορεί να σκοράρουμε

-

Το απαιτούσε η ημέρα, λόγω της θεματολογίας της Τετραμερούς στο Βελιγράδι, και ο Αλέξης Τσίπρας μετά την Σύνοδο χρησιμοποίησε ποδοσφαιρική γλώσσα στις δηλώσεις του. Είχε προηγηθεί άλλωστε η ανακοίνωση από τον Σέρβο πρόεδρο για την κοινή υποψηφιότητα  Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για το EURO 2028 και το  Μουντιάλ 2030.

«Είναι μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερο συμβολισμό σε μια περιοχή που υπήρξαν συγκρούσεις εμείς δίνουμε τον συμβολισμό της συνεργασίας. Θέλουμε μέσα από αυτό να κάνουμε τα Βαλκάνια θετικό πρωτοπόρο. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και δίνουμε εξαιρετικές πάσες! Πιστεύω ότι μία από τις δύο διοργανώσεις θα τις κερδίσουμε και θα κάνουμε καλή δουλειά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντική πρωτοβουλία με ιδιαίτερη δυναμική την έκτη κατά σειρά συνάντηση των τεσσάρων Βαλκανικών χωρών και συνέχισε σε ποδοσφαιρικό τόνο. «Έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, που έχει μάθει να συνεργάζεται. Το δημιουργικό παιχνίδι που παίζουμε μπορεί να έχει και αποτέλεσμα, δηλαδή να σκοράρουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι στόχος της πρωτοβουλίας των τεσσάρων χωρών είναι η αναβάθμιση της περιοχής των Βαλκανίων.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρρας αναφέρθηκε στην ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη Ρουμανία λέγοντας ότι προτεραιότητά της θα είναι «η ένταξη βαλκανικών χωρών στην ΕΕ». Τόνισε μάλιστα ότι «η ΕΕ οφείλει να δώσει θετικό όραμα στην περιοχή των Βαλκανίων», ενώ επισήμανε ότι «ο σεβασμός και η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου, των μειονοτικών δικαιωμάτων είναι απαραίτητα κριτήρια για την ένταξη στην ΕΕ».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να μοιραστούν το βάρος της προσφυγικής κρίσης, επικρίνοντας την αυστριακή προεδρία ότι «δεν έκανε βήμα μπροστά». «Συζητήσαμε και την αναθεώρηση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος χορήγησης ασύλου που ελπίζουμε να προχωρήσει επί τις ρουμανικής προεδρίας» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.