Τσίπρας για μυστικά κονδύλια: Καταργήσαμε τις «μαύρες σακούλες» που είχαμε καταγγείλει

-

Σε κλίμα φόρτισης έγινε πριν λίγο η τελετή παράδοσης παραλαβή στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον πρωθυπουργού να αναλαμβάνει και αυτά τα καθήκοντα από τον παραιτηθέντα υπουργό Νίκο Κοτζιά.

Λίγη ώρα αφότου ορκίστηκε και υπουργός, με πολιτικό όρκο, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά, αναφέρθηκε σε όλα τα εθνικά θέματα, στον απόηχο της έγκρισης της πρότασης για αναθεώρηση του Συντάγματος στα Σκόπια.

«Διατηρήσαμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός. Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο Κυπριακό και την συμβολή του Νίκου Κοτζιά για να επισημάνει: «Άραμε τη ρετσινιά της μη λύσης του Κυπριακού που είχαμε. Φτάσαμε πολύ κοντά στην πιο δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

Τα μυστικά κονδύλια

Για το θέμα των απόρρητων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μετά τις καταγγελίες Καμμένου στο Υπουργικό Συμβούλιο και την έντονη αντιπαράθεση με τον Κοτζιά ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του δημιούργησε «ένα πλαίσιο διαφάνειας και θεσμικής θωράκισης».

«Δεν υπάρχει πια η αλόγιστη χρήση κονδυλίων σε μαύρες σακούλες που είχαμε καταγγείλει», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει «σε κανέναν να πλήξει το κύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

«Μπορώ να ενημερώσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ειδικά κονδύλια ευρώ προς ευρώ», είπε χαρακτηριστικά θέλοντας να βάλει τέλος στην σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.