Τσίπρας: "Ακροδεξιοί, λαϊκιστές" οι αντίθετοι στις Πρέσπες

-

Διάλογο για τη Συμφωνία των Πρεσπών είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Εμανουέλ Μακρόν, παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού της Μάλτας κατά την 5η Σύνοδο των Χωρών του Ευρπωαϊκού Νότου.

Ο πρωθυπουργός περιγράφει τους συμμετέχοντες στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα, αναφέροντάς τους ως «ακροδεξιούς λαϊκιστές», ενώ αναφέρει ότι στο πρόσφατο μεγάλο συλλαλητήριο συμμετείχαν 70.000 άτομα.

Σε ερώτηση αν η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών ο Αλάξης Τσίπρας απάντησε: «ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους»...

Απάντηση Μητσοτάκη

«Χθες ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες. Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες.

"Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.