Τσίπρας - Τουρκία: Επισκέψεις και συναντήσεις

-
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση, Νεφέλη Λυγερού

Στην Άγκυρα μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, όπως και με τον αντιπρόεδρο Fuat Oktay, ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα ξεναγηθεί στην Αγία Σοφία, θα επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στην συνέχεια, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Εκτός από την κατ΄ιδίαν συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, θα υπάρχουν και διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Οι δύο ηγέτες θα κάνουν κοινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους και θα ακολουθήσει δείπνο, που θα παραθέσει ο Τούρκος Πρόεδρος προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.