Τζανακόπουλος για συμφωνία, Κοτζιά, Καμμένο μα και Πολάκη

-

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κεντρικός πολιτικός στόχος της κυβέρνησης, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ούτε εκβιάζεται ούτε εκβιάζει και υπογράμμισε ότι «ποτέ δεν μπήκε δίλημμα Κοτζιάς ή Καμμένος».

Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει πολύ συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση και πολιτικό στόχο και αυτός είναι να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι η κεντρική πολιτική πρόκληση και ο κεντρικός πολιτικός στόχος του πρωθυπουργού και του συνόλου της κυβέρνησης», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι το μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν σαφές, ότι δεν θα επιτρέψει ούτε και την ασυνείδητη πρόκληση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, ούτε θα ανεχθεί οποιαδήποτε διγλωσσία από εδώ και στο εξής.

Επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πορεύεται με ενότητα, με ενιαίο πολιτικό λόγο, για να υλοποιήσει τους πολιτικούς στόχους τους οποίους έχει θέσει, για την μετά το μνημόνιο εποχή.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, ο Δ. Τζανακόπουλος επανέλαβε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, να μη ζητά από κανένα να αλλάξει την άποψή του και τόνισε ότι η συνολικά αποφασισμένη τοποθέτηση της κυβέρνησης είναι η στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών - και γι' αυτό ανέλαβε ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η παραίτηση του κ. Κοτζιά για μένα είναι πολιτικά πλήρως ακατανόητη», είπε. Τόνισε επίσης ότι «δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ καμία σκιά ως προς την ηθική ακεραιότητα του Νίκου Κοτζιά».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι ο κ. Ζάεφ κάνει μία αξιομνημόνευτη προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που απαιτείται. Όπως σημείωσε, αν δεν το καταφέρει, «εμείς έχουμε στείλει πολύ σαφές μήνυμα στην γειτονική χώρα, ότι δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα λύσης, δεν υπάρχει τρίτος δρόμος.

"Ο μοναδικός δρόμος είναι η θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών» και συμπλήρωσε ότι οι πολίτες της γείτονος πρέπει να αποφασίσουν τον τρόπο που θέλουν να πορευθούν στον 21ο αιώνα. Πρόσθεσε επίσης ότι και ο κ. Ζάεφ και ο κ. Τσίπρας θα κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία.

«Θεωρώ ότι μέχρι τις αρχές της άνοιξης, τις αρχές Μάρτη, θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο και στη γειτονική χώρα, ακόμα και στο κακό σενάριο», είπε.

Αναφορικά με την στάση του κ. Καμμένου, ο Δ. Τζανακόπουλος απάντησε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του υπουργού Άμυνας ότι δεν θα συμπλεύσει με τη ΝΔ σε πρόταση δυσπιστίας, αλλά σε κάθε περίπτωση, υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.

Αναφορικά με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, είπε ότι εν τη ρύμη του λόγου ειπώθηκαν πράγματα που μπορεί να μην αντανακλούν την πραγματικότητα, τονίζοντας ότι ο κ. Πολάκης έχει αποδείξει ότι μάχεται το παραθεσμικό σύστημα εξουσίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.