Βαρβιτσιώτης και Τσαβούσγλου θα αναλύσουν -χωριστά- τα προβλήματα στην Ευρωβουλή

-

Τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσουν την Πέμπτη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου για τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες εβδομάδες κλιμακώνεται η ένταση σχετικά με τις αυξανόμενες και αμφισβητούμενες τουρκικές ερευνητικές δραστηριότητες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, δραστηριότητες οι οποίες, σύμφωνα με τα κράτη μέλη της ΕΕ Ελλάδα και Κύπρο, παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα τους και τα χωρικά τους ύδατα. Οι δύο πλευρές έχουν επίσης αναπτύξει πολεμικά πλοία στην περιοχή ως ένδειξη ισχύος, δημιουργώντας φόβους ότι η αντιπαράθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε απευθείας στρατιωτική σύγκρουση. Ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα συζητήσει με τους Ευρωβουλευτές τα ζητήματα αυτά και τις τελευταίες εξελίξεις, σε συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδος)».

Το απόγευμα οι Ευρωβουλευτές σε ξεχωριστή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 17:45 (18:45 ώρα Ελλάδος) θα συνομιλήσουν με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.