Βέμπερ: Κακώς ο Μάας αφήνεται στους εκβιασμούς του Ερντογάν

-

Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ελλάδας και να μιλήσουμε για οικονομικές κυρώσεις, για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Άγκυρα και πολλά άλλα, δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, στο "Spiegel"

Ο Βέμπερ θεωρεί ότι αυτός είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος αντίδρασης στις επιθέσεις του Ερντογάν και επέκρινε τον ομοσπονδιακό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας (του κόμματος SPD).

«Το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας ταξιδεύει στην Αθήνα ως μεσολαβητής είναι απαράδεκτο για μένα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαμάχη μεταξύ ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας τρίτης χώρας η οποία ενεργεί επιπλέον και ως επιτιθέμενη. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να προσέξει, ώστε να μην αφεθεί σε εκβιασμούς για νέα προσφυγική κρίση. Πρέπει αντιθέτως να μιλήσουμε για οικονομικές κυρώσεις και για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Άγκυρα», τόνισε ο Βέμπερ στη συνέντευξή του στο "Spiegel".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.