«Βγάζει γλώσσα» στις ΗΠΑ η Τουρκία για την Μάνμπιτζ

-
1131

Τουρκικές στρατιωτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters δήλωσαν σήμερα πως η συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και στις ΗΠΑ για την εφαρμογή της συμφωνίας για την συριακή πόλη Μάνμπιτζ προχωρεί πιο αργά από το επιθυμητό.

Η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για την επιτάχυνση της διαδικασίας, είπαν οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες σε μια συμφωνία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στους δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ για πλήρη αποχώρηση της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης στο slpress.gr

Τελειώνουν τα «κόλπα» Ερντογάν – Στα όρια οι σχέσεις με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Γιατί δεν θα αποκατασταθούν οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις

Σε ό,τι αφορά τις κοινές περιπολίες με την Ρωσία, οι τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι έχουν γίνει ήδη τρεις συντονισμένες περιπολίες στην υπό κουρδικό έλεγχο περιοχή Τελ Ριφάατ της βόρειας Συρίας και ότι σχεδιάζεται η συνέχισή τους.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.