Βγήκε στη σύνταξη στα 65 του ο Πολ Τόμσεν με 18.000 το μήνα....

-

Ύστερα από 38 χρόνια επαγγελματικής πορείας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ο Δανός οικονομολόγος Πολ Τόμσεν, γνωστός ως «σκληρός» διαπραγματευτής και υπέρμαχος της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, συνταξιοδοτείται επισήμως από σήμερα.

Παρά τις εμμονές και τα τραγικά λάθη του στην Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν είδε την καριέρα του στο Ταμείο να απογειώνεται μετά την τετραετή ενασχόλησή του με τη χώρα μας, οπότε πρακτικά, η Ελλάδα αύξησε το "εφάπαξ" του. Το 2014 ανέλαβε επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Ο Τόμσεν ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του σε σημαντικές θέσεις για τις ευρωπαϊκές χώρες, ως εργαζόμενος στην Ουάσινγκτον και ως εκπρόσωπος του Ταμείου στη Ρωσία. Αναμιχθηκε στην οικονομική πολιτική τουλάχιστον 44 χωρών στα χρόνια της ενασχόλησής του στο ΔΝΤ.

Στην τελευταία του θέση έπαιρνε 35.000 δολάρια το μήνα (χωρίς τα Bonus) και συνολικά έχει λάβει πάνω από 2,5 εκατ. δολάρια σε έκτακτες αμοιβές. Η μηνιαία σύνταξή του θα είναι 18.000 δολάρια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.