Βίντεο με τις παρενοχλήσεις τουρκικού λιμενικού

-
196

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή λόγω της τσιπούρας, στα Ίμια έχουμε καθημερινές ναυμαχίες -πριν από χρόνια Τούρκοι ψαράδες μέχρι και όπλο είχαν τραβήξει για να απωθήσουν τα ελληνικά αλιευτικά. Τώρα όμως λόγω των πολιτικών εντάσεων το όπλο το έχει η τουρκική ακτοφυλακή και στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα  πρώτο θέμα, φαίνεται πως ο Τούρκος λιμενικός το οπλίζει.

Τα πλωτά της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενοχλούν συστηματικά τα ελληνικά αλιευτικά και ουσιαστικά δεν τα αφήνουν να ψαρέψουν, γιατί ακόμα και όταν δεν κάνουν καμία ενέργεια επιθετική εναντίον των ψαράδων, και μόνον οι διαρκείς μετακινήσεις των πλωτών του τουρκικού λιμενικού αρκούν για να διώξουν τα ψάρια. Στο βίντεο κάνουν και κυκλοτερείς κινήσεις, ώστε να διώξουν τα ψάρια ακόμη πιο μακριά, αλλά υποτίθεται και για να τρομάξουν τους Έλληνες ψαράδες.

Το βίντεο είναι από την ίδια ημέρα κατά την οποία "τράκαρε" ή "επακούμβησε" τουρκικό πλωτό σε ελληνικό. Οι Τούρκοι έχουν μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και εμποδίζουν το ψάρεμα των ελληνικών αλιευτικών.

 

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.