Βλαδιβοστόκ: Αυτό είναι πάγος!

-

Παγωμένη βροχή έπεσε (μεταξύ άλλων) στο Βλαδιβοστόκ της Σιβηρίας, όπου τα  κατωτέρω αυτοκίνητα μοιάζουν να φωτογραφήθηκαν με θαμπό φακό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι στην πόλη πάγωσαν τα πάντα για δυο ημέρες. Λόγω του καιρού, 120.000 νοικοκυριά έμειναν και χωρίς ρεύμα καθώς δημιουργήθηκε στρώμα πάγου πάχους ενός εκατοστού!

Εικόνα

Και να πώς ξεπάγωσαν τα ΙΧ τους:

Το Βλαδιβοστόκ, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν έχει τρομακτικά χαμηλή θερμοκρασία, καθώς απόψε το θερμόμετρο εκεί δείχνει -8 βαθμούς. Ομως η παγωμένη βροχή (ένα σπάνιο φαινόμενο που δεν ταυτίζεται με το χαλάζι) είναι υγρή και παγώνει ακαριαία μόλις συναντήσει επιφάνεια. Ο κόσμος έμεινε χωρίς ρεύμα γιατί η βροχή καθώς πάγωνε ερχόμενη σε επαφή με καλώδια της "ΔΕΗ", το συσσωρευμένο βάρος της σε πολλά σημεία τα έριχνε. Σωστότερο θα ήταν να λέγεται παγερή και όχι παγωμένη βροχή, καθώς γίνεται πάγος μόνον όταν έρθει σε επαφή με επιφάνεια.

Εικόνα

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.