Βλέπει λύση ο Πομπέο τις επόμενες ημέρες

-

Την ελπίδα ότι το θέμα των Αμερικανών που κρατούνται στην Τουρκία θα επιλυθεί «μέσα στις προσεχείς μέρες» εξέφρασε σήμερα ο  Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, δηλώνοντας παραλλήλως ότι η Ουάσινγκτον έχει κάθε πρόθεση να συνεργαστεί με την Τουρκία.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος για την συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, ο Πομπέο τόνισε ότι «η Τουρκία είναι ένας νατοϊκός εταίρος με τον οποίο οι ΗΠΑ έχουν κάθε πρόθεση να συνεχίσουν να συνεργάζονται».

Σε ό, τι αφορά το ζήτημα του πάστορα Άντριου Μπράνσον και άλλων Αμερικανών που κρατούνται στην Τουρκία, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχει λυθεί μέσα τις «προσεχείς μέρες».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε χθες στην Σιγκαπούρη με τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου, με τον οποίο συζήτησε το θέμα την ώρα που οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε επικίνδυνο σημείο και η τουρκική λίρα καταγράφει νέες απώλειες, εξαιτίας και των κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.