Βόμβα Ιβάνοφ: Απαράδεκτη η συμφωνία – Δεν θα την υπογράψω

-

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα είναι απαράδεκτη, δήλωσε σήμερα στο διάγγελμά του ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τονίζοντας ότι δεν θα την υποστηρίξει και δεν θα την υπογράψει.

 «Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι επιζήμια για τη «Μακεδονία» και αποτελεί μια προσωπική απόφαση και ευθύνη του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ και δεν θα την υπογράψω» είπε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός πρόεδρος.

Δήλωσε επίσης πως με την συμφωνία αυτή εγκαταλείφτηκαν οι θέσεις του κράτους για μη αλλαγή του συντάγματος και μη αποδοχή ονόματος erga omnes. Γι αυτό και την χαρακτήρισε «επιβλαβή», τονίζοντας ότι «αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία παραβιάζει το σύνταγμα και τους νόμους και πέρασε με αδιαφανή τρόπο».

«Το κείμενο είναι ηττοπαθές για τη "Μακεδονία"», συνέχισε ο Ιβάνοφ και εξήγησε ότι δεν αλλάζει μόνο το συνταγματικό όνομα, αλλά και το προοίμιο του συντάγματος και όλα τα άρθρα στα οποία γίνεται αναφορά σε Δημοκρατία Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος της πΓΔΜ αναρωτήθηκε «αν είναι αξιοπρεπές να γίνουν αποδεκτά όλα τα ελληνικά αιτήματα και τελεσίγραφα» και πρόσθεσε ότι η συμφωνία αυτή ανοίγει περισσότερα θέματα από αυτά που κλείνει. «Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ», είπε ο Ιβάνοφ, «δεν πρέπει να είναι το άλλοθι για μια επιζήμια συμφωνία που δεν ενώνει την κοινωνία, αλλά την πολώνει ακόμη περισσότερο» .

«Η Ελλάδα κατάφερε να επιτύχει στο μέγιστο τα αιτήματά της, υποβαθμίζει τα κεκτημένα δικαιώματα στον ΟΗΕ και παραβιάζει τους όρκους των προγόνων μας. Παραβιάζει το δικαίωμα μας της αυτοδιάθεσης εδώ και 73 χρόνια και τα 27 χρόνια ανεξαρτησίας . Παραβιάζει αυτά που είναι ιερά για τη Δημοκρατία μας», κατέληξε ο Ιβάνοφ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.