Βόμβα Κατσίκη: Οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης

-

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε με δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.

«Βεβαίως θα ψηφίσουμε κατά γιατί όταν ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία διαφωνούμε θα ήταν οξύμωρο να μην το κάναμε» δήλωσε ο κ. Κατσίκης και επανέλαβε, ότι «το έχει τονίσει πολλάκις ο Καμμένος εδώ και καιρό ότι θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση και ότι ο μικρός κυβερνητικός εταίρος δεν θα υπάρχει.

Ο κ. Κατσίκης υποστήριξε, ακόμη, ότι «αυτή τη στιγμή μια αντίθετη άποψη προς την κομματική γραμμή έχει εκφραστεί, αυτή του Παπαχριστόπουλου» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση πρόσθεσε ότι οι υπόλοιποι βουλευτές θα συνταχθούν με τη γραμμή Καμμένου. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε, τέλος, «έντιμη» τη στάση του πρωθυπουργού ότι «πρώτα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και αν την πάρει τότε θα προχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών». "Εμένα με ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή" είπε χαρακτηριστικά.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και στο κανάλι της Βουλής δηλώνοντας ότι είναι ειλημμένη η απόφαση εξόδου από την κυβέρνηση. «Το έχει πει ο Πάνος Καμμένος! Φεύγουμε από την κυβέρνηση, δεν ψηφίζουμε την Συμφωνία και αποσύρουμε τους υπουργούς. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, δεν υπάρχει πλειοψηφία» ξεκαθάρισε ο βουλευτής στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλης.

Αναφορικά με τις προθέσεις των άλλων βουλευτών του κόμματος είπε ότι «μόνο ο κ Παπαχριστόπουλος πήγε αντίθετα στη γραμμή του κόμματος. Οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί δεν έχουν ψήφο. Δε μπορούν να καθορίσουν τα πράγματα. Οι Κόκκαλης, Ζουράρις, Τσαρουχά είναι εναντίον της συμφωνίας». Για την Έλενα Κουντούρα σημείωσε τέλος ότι δεν γνωρίζει τι θα πράξει.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.