Βόρεια Κορέα: Δεν εκτέλεσε, τελικά, τον εκπρόσωπό του στις ΗΠΑ ο Κιμ;

-
Εμφανίστηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε εγκαίνια εργοστασίου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Ο απεσταλμένος της Βόρειας Κορέας στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τον οποίο νοτιοκορεατική εφημερίδα έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι εκτελέσθηκε, είναι εν ζωή αλλά κρατούμενος για το ρόλο του στην αποτυχημένη συνάντηση κορυφής του Ανόι ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσε σήμερα το CNN.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες υπήρξε σειρά αντιφατικών πληροφοριών σχετικά με την τύχη των μελών της βορειοκορεατικής ομάδας που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Κιμ Χιόκ Τσολ, ο οποίος ηγήθηκε των προπαρασκευαστικών συνομιλιών εν όψει της συνάντησης κορυφής του Ανόι, είναι εν ζωή και κρατούμενος, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο σειρά μη κατονομαζόμενων πηγών. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο «βαριάς τιμωρίας».

Το ρεπορτάζ του CNN έρχεται σε αντίθεση με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Chosun Ilbo, σύμφωνα με τις οποίες ο Κιμ Χιόκ Τσολ εκτελέσθηκε τον Μάρτιο. Πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ο αξιωματούχος αντιμετωπίζει «βαριά τιμωρία», αλλά δεν έχει εκτελεσθεί.

Η εφημερίδα Chosun Ilbo είχε επίσης αποκαλύψει ότι άλλος υψηλόβαθμος βορειοκορεάτης αξιωματούχος , ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο οποίος είχε επίσης σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, έχει σταλεί σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας και αναμόρφωσης. Ωστόσο, ο αξιωματούχος εθεάθη σε φωτογραφία των βορειοκορεατικών μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύθηκε χθες να συνοδεύει τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε καλλιτεχνική εκδήλωση την Κυριακή, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρεί την θέση του εντός του μηχανισμού εξουσίας της Πιονγκγιάνγκ.

Το CNN μετέδωσε ότι από τον Κιμ Γιονγκ Τσολ έχουν αφαιρεθεί οι εξουσίες, αλλά δεν κρατείται σε στρατόπεδο. Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Τζονγκ, για την οποία υπήρξαν υποψίες ότι έχει πέσει σε δυσμένεια αφού δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση το τελευταίο διάστημα, εμφανίσθηκε σε σημερινές φωτογραφίες των βορειοκορεατικών μέσων ενημέρωσης να συνοδεύει σε εκδήλωση τον βορειοκορεάτη ηγέτη και την σύζυγό του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.