Βουλή: Νομοσχέδια στο άψε - σβήσε περνά ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι από ΝΔ, ΔΗΣΥ

-

Στην ψήφιση 4 νομοσχεδίων και πιθανόν δεκάδων τροπολογιών προχωρά έως την Παρασκευή η Βουλή εγείροντας θύελλα αντιδράσεων από ΝΔ, ΔΗΣΥ, που αποχώρησαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων, καταγγέλλοντας προεκλογικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ενώ στο ίδιο προσανατολίζεται και το ΚΚΕ.

Η ΝΔ αποχώρησε από τη Διάσκεψη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα συμπράξει στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, συνεπώς δεν θα συμμετάσχει σε καμία κοινοβουλευτική διαδικασία αυτή την εβδομάδα. Το ίδιο έπραξε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να μιλάει για την «τρίτη μεθόδευση» της κυβέρνησης μετά την αλλαγή ηγεσίας της Δικαιοσύνης και την υπόθεση Novartis.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη διαδικασία το ΚΚΕ, που θα αποχωρήσει από την αυριανή επιτροπή που συζητούνται οι Κώδικες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού καταγγείλει την κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής και θα εξετάσει τι θα πράξει στην Ολομέλεια. Την αποχώρηση και του Ποταμιού από την Ολομέλεια εάν τα υπό ψήφιση νομοσχέδια μετατραπούν σε "ξενιστές τροπολογιών", προανήγγειλε και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.