Βραζιλία κατά Μαδούρο: Παράνομος πρόεδρος

-

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας καθιστά σαφές ότι στο εξής θα αναγνωρίζει ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας τον ηγέτη της εθνοσυνέλευσης, ο οποίος ανήκει στην αντιπολίτευση κι εναντιώνεται στον αρχηγό του κράτους, τον σοσιαλιστή Νικολάς Μαδούρο.

Ο Μαδούρο, ο οποίος άρχισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τη δεύτερη θητεία του στην προεδρία, είναι απομονωμένος σε διεθνές επίπεδο, καθώς ιδίως οι ΗΠΑ, η ΕΕ και κυβερνήσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής χαρακτηρίζουν παράνομη την κυβέρνησή του.

Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο πρόεδρος του Κογκρέσου της Βενεζουέλας, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση κι έχει περιθωριοποιηθεί από την κυβέρνηση, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι είναι έτοιμος να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος και να προκηρύξει νέες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.