Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου φαβορί για την προεδρία

-

Νέα δημοσκόπηση που μεταδόθηκε επιβεβαιώνει ότι ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, παραμένει το μεγάλο φαβορί ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, την 28η Οκτωβρίου, καθώς συγκεντρώνει το 59% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο αντίπαλός του, ο κεντροαριστερός υποψήφιος Φερνάντου Αντάτζι, περιορίζεται στο 41%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής του ινστιτούτου Ibope υποδεικνύουν άνοδο μίας μονάδας του ποσοστού του Μπολσονάρου σε σύγκριση με την πρώτη δημοσκόπηση μεταξύ των δύο γύρων, του ινστιτούτου Datafolha, την περασμένη Τετάρτη, η οποία επίσης έφερε τον ακροδεξιό πολιτικό να οδεύει σε νίκη με το 58% των ψήφων έναντι 42% του Αντάτζι.

Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της δημοσκόπησης της Ibope, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 2.506 ψηφοφόρων το Σαββατοκύριακο, είναι συν-πλην 2%. Η έρευνα του Ibope καταγράφει επίσης ότι η απόρριψη του υποψήφιου της κεντροαριστεράς είναι πολύ πιο ευρεία από εκείνη του αντιπάλου του: το 47% εκ των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα ψηφίσει τον Αντάτζι σε καμία περίπτωση, έναντι ενός 35% που είπε το ίδιο για τον Μπολσονάρου.

Παρότι μόλις το 41% του δείγματος απάντησε ότι θα ψηφίσει με βεβαιότητα τον υποψήφιο της άκρας δεξιάς, το ποσοστό πέφτει στο 28% για τον Αντάτζι. Στην τελευταία δημοσκόπηση πριν από τον πρώτο γύρο, τον Μπολσονάρου απέρριπτε σημαντικά μεγαλύτερη μερίδα των ψηφοφόρων εν συγκρίσει με τον Αντάτζι, το 43% έναντι ενός 36%.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.