Βρετανική απάντηση στο Ιράν με drone στον Κόλπο;

-

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει βρετανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον Κόλπο εν μέσω των εντάσεων με το Ιράν, κατά πληροφορίες του Sky News.

Η πολεμική αεροπορία της Βρετανίας (Royal Air Force, RAF) διαθέτει αρκετά οπλισμένα Reaper στο Κουβέιτ, τα οποία ήδη εκτελούν αποστολές στο Ιράκ και στη Συρία. Θα μπορούσαν να αναλάβουν τη νέα αποστολή, αν πράγματι αποφασιστεί η ανάπτυξή τους στην περιοχή του Κόλπου, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Τα UAVs θα μπορούσαν να συμβάλλουν ιδίως στη συλλογή πληροφοριών, καθώς βρετανικά πολεμικά συνεχίζουν να συνοδεύουν εμπορικά σκάφη υπό βρετανική σημαία που διέρχονται από το στενό του Χορμούζ, κατά το Σκάι Νιους .

Την Παρασκευή, το Λονδίνο ζήτησε να υπάρξει ευρεία υποστήριξη στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι απειλές για τη ναυσιπλοΐα στον Κόλπο, μετά τη σύλληψη από το Ιράν δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία στα στενά τον Ιούλιο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.