Στις Βρυξέλλες ο Ιρανός ΥΠΕΞ για διάσωση πυρηνικής συμφωνίας

-

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, συνεχίζοντας τις επαφές προς διάσωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο Ζαρίφ είχε ήδη μια πρώτη συνάντηση με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ θα συναντηθεί αργότερα με τον Γάλλο, τον Γερμανό και τον Βρετανό ομόλογό του.

«Η συμφωνία με το Ιράν λειτουργεί, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τη διατηρήσουμε», σχολίασε εκπρόσωπος της Μογκερίνι. Οι Βρυξέλλες είναι ο τρίτος σταθμός του Ζαρίφ που επισκέφτηκε Πεκίνο και Μόσχα.

«Η Ρωσία θα συνεχίσει να σέβεται τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παρά την απόσυρση των ΗΠΑ», τόνισε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία προκάλεσε αναπάντεχη προσέγγιση Μόσχας και Ευρωπαίων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.