Ξεκινά η τουρκική άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα"

-
Διπλωματικός πόλεμος εν όψει της τουρκικής γεώτρησης στο οικόπεδο 6, Νεφέλη Λυγερού

Ξεκινά η μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία "Γαλάζια Πατρίδα". Η άσκηση θα λάβει χώρα στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Συμμετέχουν συνολικά 103 πλοία του Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.

Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν, 13 φρεγάτες, 9 κορβέτες, 16 αντιτορπιλικά, 7 υποβρύχια, 7 ναρκαλιευτικά, 17 πλοία υποστήριξης, 14 σκάφη της ακτοφυλακής κ.λπ. Επίσης, διαφόρων τύπων μαχητικά και μη αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς επίσης και μονάδες ειδικών επιχειρήσεων των Κλάδων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Το CNN Turk αναφέρεται σε «ναυτική άσκηση-σενάριο πολέμου». Την άσκηση θα παρακολουθεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επιβαίνοντας φρεγάτας. Στην άσκηση για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθούν τουρκικής κατασκευής πυραυλικά συστήματα και συστήματα πυροβολικού. Στη άσκηση θα συμμετάσχουν επίσης επιθετικά ελικόπτερα ATAK T-129 του στρατού και 20 μαχητικά αεροσκάφη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.