Ξεκίνησε η Αποστολή 63 για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (φωτο, βίντεο)

-

Το πρωί της 9ης Απριλίου, η αποστολή 63 ξεκίνησε για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Τρεις διαστημικοί ταξιδιώτες ξεκίνησαν για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό επί του διαστημοπλοίου Soyuz MS-16.

Ο αστροναύτης Chris Cassidy της NASA και οι κοσμοναύτες Anatoly Ivanishin και Ivan Vagner από τη ρωσική διαστημική αντιπροσωπεία Roscosmos εκτοξεύτηκαν, για ένα ταξίδι έξι ωρών για το ISS.

Αυτή είναι η τρίτη διαστημική πτήση τόσο για τον Cassidy όσο και για τον Ivanishin και η πρώτη για τον Vagner. Κατά τη διάρκεια της αποστολής τους στο σταθμό, θα καλωσορίσουν τον Bob Behnken και τον Doug Hurley της NASA στο σκάφος SpaceX Crew Dragon, το οποίο στοχεύει να ξεκινήσει όχι νωρίτερα από τα μέσα μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Η αποστολή αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο αστροναύτης και οι κοσμοναύτες αναμένεται να προσγειωθούν τον Οκτώβριο του 2020.

Τα νέα μέλη του πληρώματος θα αποβιβαστούν στη μονάδα εξυπηρέτησης Zvezda του σταθμού.

Θα συμμετάσχουν ο Διοικητής της Expedition 62 Oleg Skripochka της Roscosmos και οι μηχανικοί πτήσης NASA Andrew Morgan και Jessica Meir, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν την αποστολή σταθμού τους και θα επιστρέψουν στη Γη στις 17 Απριλίου στο διαστημόπλοιο Soyuz MS-15, το οποίο θα προσγειωθεί στο Καζακστάν.

Η Morgan ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου 2019 για μια αποστολή με εκτεταμένη διάρκεια.

Ο Meir και ο Skripochka ξεκίνησαν στο διαστημικό σταθμό επί του διαστημοπλοίου Soyuz στις 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.