Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι, θεωρούν τουρκικά τα τρία τέταρτα της Κρήτης

-

Την θεωρία ότι τα τρία τέταρτα της Κρήτης είναι τουρκικά εξέφρασε ο πρώην γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, Σαιγί Οζτούρκ σε άρθρο του στην εφημερίδα Σοζού.

Υποστήριξε μάλιστα ότι για τον λόγο αυτόν δεν μπορούν να υλοποιηθούν και τα σχέδια της Ελλάδας και του Ισραήλ να εγκαταστήσουν κοινό ραντάρ στην Κρήτη.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι η εφημερίδα sozccu.com παρουσιάζει και χάρτη με τα υποτιθέμενα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στην Κρήτη.

Στο άρθρο του μάλιστα ο Οζτούρκ αναφέρεται και στην Συνθήκη του Λονδίνου, η οποία υπεγράφη το 1913, και όπως λέει, η Κρήτη δόθηκε στους βαλκανικούς συμμάχους (Ελλάδα, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Σερβία) και 14 νησιά γύρω της παρέμειναν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Υποστηρίζει επίσης ότι αφού μετά την συνθήκη της Λοζάνης, η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους, τα δικαιώματα αυτά πέρασαν στην Τουρκία! Και για να μην ξεχνιόμαστε υποστήριξε ότι ο αγωγός EastMed, περνά μέσα από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά  δικαιώματά της. σημείωσε τέλος ότι για να αποφευχθεί αυτή η παραβίαση θα πρέπει να οριστούν άμεσα η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.