Χρίσμα Τσίπρα σε Μπουτάρη, η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

-

"Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη ανοιχτή και δημοκρατική" είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχιακό μέγαρο. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον κ. Μπουτάρη μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ενώ τον ενθάρρυνε να συνεχίσει τον αγώνα του στο δημαρχιακό θώκο της πόλης.

"Η επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη δεν ήταν ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μία σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν. Δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, πηγαίνει κάθε χρόνο», είπε.

"Την ίδια στιγμή που το οργανωμένο αυτό σχέδιο εξελίσσονταν, κάποια πολιτικά πρόσωπα συνέχιζαν μπροστά στις κάμερες να στρώνουν το χαλί σε αυτό τον εσμό της ακροδεξιάς και να δημιουργούν το πολιτικό υπόβαθρο δικαιολόγησης των αποτρόπαιων πράξεών τους», ανέφερε. "Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με μακρά παράδοση αγώνων και υπεράσπισης της δημοκρατίας αλλά και μακρά παράδοση ενός μαύρου μετώπου. Παλαιότερα το αποκαλούσαμε παρακράτος, ενός μετώπου εθνικισμού, ρατσισμού μισαλλοδοξίας", είπε ο πρωθυπουργός.

Εγκώμια από Τσίπρα και αποδοχή

"Ανέλαβε τη δημαρχία μιας πόλης, η οποία ήταν βυθισμένη στη διαφθορά, στα σκάνδαλα, στα χρέη. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του πολιτικά σε πολλά πράγματα, όμως πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη ανοιχτή, δημοκρατική. Και η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική», δήλωσε σχολιάζοντας τα πεπραγμένα Μπουτάρη στη δημαρχεία.

"Ακουσα τον δήμαρχο να λέει ότι σκοπεύει να φτάσει τα 100 έτη και να είναι για πολλά ακόμη χρόνια δήμαρχος. Εγώ σήμερα τον ενεθάρρυνα να συνεχίσει. Είτε θέλει, είτε όχι συμβολίζει αυτόν τον αγώνα. Που δεν είναι ένας αγώνας ενός κόμματος, αλλά ένας αγώνας κάθε δημοκρατικού πολίτη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Υπό αυτή την έννοια το ενεθάρρυνα να μπει μπροστά. Και επειδή το μαύρο μέτωπο νικιέται πολιτικά και στην κάλπη, να μπει μπροστά ηγούμενος ενός ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου, ώστε η Θεσσαλονίκη να μην γυρίσει πίσω. Η Θεσσαλονίκη να παραμείνει μια πόλη ανοιχτή και δημοκρατική», είπε ο πρωθυπουργός.

"Είχαμε βεβαίως την ευκαιρία να συζητήσουμε και μια σειρά από άλλα θέματα που αφορούν τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών της Θεσσαλονίκης, όμως εγώ θέλω να μείνω σε αυτά διότι η παρουσία μου έχει έναν συμβολισμό αλλά και μία ουσία η ουσία είναι η στήριξη που παρέχω στην προσπάθεια του δημάρχου να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές παραδόσεις αυτής της πόλης για λογαριασμό όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση του. "Η περιπέτεια που περάσαμε δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Ήταν ξεκάθαρα οργανωμένη. Δεν ξέρω τι τελικό σκοπό είχαν. Εκείνο που ξέρω είναι ότι εμείς δεν θα το αφήσουμε. Τα τρία 'στρατιωτάκια' που τιμωρήθηκαν με φυλακή είναι παιδικά παιχνίδια. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να φτάσουμε στη ρίζα. Να δούμε από που ξεκίνησε η ιστορία», είπε ο δήμαρχος.

"Όταν λέω ότι θα είμαι δήμαρχος έως 100 χρονών εννοώ ότι αυτή η πόλη δεν πρέπει να αλλάξει δημοτική αρχή για τα επόμενα πολλά χρόνια. Δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν επιτρέπεται να επιστρέψουμε πίσω στο μαύρο σκοταδισμό, στο φασισμό», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για την στήριξή του στο έργο του ως δημάρχου. Επανέλαβε, τέλος, πως "η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να γίνει παράδειγμα δημοκρατικής πόλης. Και όλα τα άλλα έρχονται μετά".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.