Χωρίς πρόοδο οι συνομιλίες ΗΠΑ-Τουρκίας

-

Χωρίς την ένδειξη επίτευξης κάποιας προόδου ολοκληρώθηκαν στην Ουάσινγκτον οι συνομιλίες που είχε τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν.

Στις συνομιλίες που είχαν διάρκεια μιας ώρας συζητήθηκαν τρόποι για την αντιμετώπιση των εντάσεων στις σχέσεις των δύο νατοϊκών συμμάχων, οι οποίες έχουν κλιμακωθεί από τις κρατήσεις Αμερικανών πολιτών στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων και ο ευαγγελικός πάστορας Άντριου Μπράνσον.

«Είχαμε επιπλέον συζητήσεις με Τούρκους αξιωματούχους. Οι συνομιλίες συνεχίζονται», ανέφερε, μετά τη συνάντηση, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ. Για συζήτησης «μιας ευρείας γκάμας διμερών ζητημάτων, ανάμεσά τους και το θέμα Μπράνσον», έκανε λόγο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μια λιτή ανακοίνωσή του.

Τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας, της οποίας ηγείται ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ, δεν απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την αποχώρησή τους από τη συνάντηση.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πάντως ότι η τουρκική αποστολή θα συναντηθεί επίσης και με  αξιωματούχους του υπουργείου. Σημειώνεται ότι η τουρκική λίρα βρέθηκε και πάλι σε αρνητικό έδαφος σήμερα, εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων με τις ΗΠΑ και της απειλής για πρόσθετες κυρώσεις.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.