Γιλντιρίμ: 11 τουρκικές βάσεις στο Ιράκ με στόχο το PKK

-

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει 11 περιφερειακές βάσεις στο βόρειο Ιράκ και έχει διπλασιάσει τον αριθμό των στρατευμάτων της που εδρεύουν εκεί.

Αυτό δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και πρόσθεσε πως στόχος των εκεί επιχειρήσεων είναι η εξάλειψη της «τρομοκρατικής» απειλής του ΡΚΚ, εξασφαλίζοντας τα τουρκικά σύνορα.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την επιβεβαίωση από το γενικό επιτελείο ότι όντως διεξάγονται επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ κατά του ΡΚΚ στα όρη Καντίλ όπου και το αρχηγείο της οργάνωσης και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των μαχητών του.

Η Άγκυρα θέλει την συνεργασία της Βαγδάτης για κοινές επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ. Ο Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης πως τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και την Συρία σε μήκος 1.000 περίπου χλμ. πρέπει να προστατευθούν.

«Το πρόβλημά μας πέραν του Ευφράτη παραμένει. Συνεχίζεται κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράκ και το Ιράν. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα σε μήκος 1.000 χλμ. στα σύνορά μας», είπε.

Η προσπάθεια ελέγχου των συνόρων με φράχτες και ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης θα συνεχιστεί, πρόσθεσε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.