ΥΠΕΞ της Ευρώπης: Ναι, βέβαια, θα...

-

Πλήρη υποστήριξη προς την Ελλάδα εξέφρασαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έκτακτο συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που συγκλήθηκε μετά από αίτημα της Ελλάδας για τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας παρουσίασε ντοκουμέντα στους ομολόγους του για επακούμβηση ελληνικής φρεγάτας από τουρκική στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπου κινείται το Oruc Reis.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων όμως  σύμφωνα με την Ντόιτσε Βέλε ήταν το πρόβλημα της Λευκορωσίας (πιθανή νοθεία στις εκλογές και βίαιη καταστολή αντιπολιτευτικών διαδηλώσεων), η καταστροφή της Βηρυτού, και η... Βενεζουέλα. Παρεμπιπτόντως φέρεται να συζητήθηκε και το δικό μας θέμα, αν ευσταθεί το ρεπορτάζ της DW.

Στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 28 Αυγούστου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Άγκυρας.

Σε tweet του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας ανέφερε ότι οι συζητήσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να γίνει απευθείας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Μπαίνοντας εξάλλου στη σύνοδο ως πρώτο θέμα ανέφερε τη Λευκορωσία και ως δεύτερο τα ελληνοτουρκικά, όπου ανέφερε ότι "θα μιλήσουμε και για τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας. Οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν. Εκείνο που χρειάζεται είναι η εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης, μέσω διαλόγου των εμπλεκομένων".

,
Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.