Υπό κατάρρευση οι επαφές για πυρηνικά Β. Κορέας;

-

Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι προειδοποίησαν με επιστολή τις ΗΠΑ ότι οι συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση βρίσκονται και πάλι σε κίνδυνο και μπορεί να καταρρεύσουν.

Η επιστολή επιδόθηκε απ' ευθείας στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και αναφέρει πως η κυβέρνηση του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν αισθάνεται πως η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει.

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις βορειοκορεατικές προσδοκίες κάνοντας ένα βήμα μπροστά για να υπογράψουν μια συνθήκη ειρήνης», μετέδωσε το CNN επικαλούμενο πηγές.

Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσε επίσκεψη του Πομπέο στη Βόρεια Κορέα αφού αυτός ο τελευταίος έλαβε επιστολή από ανώτερο Βορειοκορεάτη αξιωματούχο.

Το CNN μετέδωσε πως η επιστολή εστάλη από τον πρώην επικεφαλής της βορειοκορεατικής υπηρεσίας κατασκοπείας Κιμ Γιονγκ Τσολ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.