Υψηλές θερμοκρασίες και κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

-

Σε υψηλά επίπεδα θα κινηθεί και σήμερα ο υδράργυρος, καθώς συνεχίζεται το παρατεταμένο κύμα της ζέστης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα. Η σημερινή ημέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια, ωστόσο τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Καλοκαιρία θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη αλλά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει τους 33 βαθμούς.

Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην Κεντρική Ελλάδα, όπου το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 βαθμούς. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 36 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 38, στην Ήπειρο από 19 έως 36 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 34 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 38 βαθμούς.

Στο Ιόνιο και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 36 βαθμούς. Λιγότερη θα είναι η ζέστη σε Κυκλάδες και Κρήτη όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, ωστόσο σταδιακά θα εξασθενούν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν το μεσημέρι δυτικοί με ένταση έως 5 μποφόρ και το βράδυ θα «γυρίσουν» σε βορειοδυτικοί και θα ενισχυθούν. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι και σήμερα είναι υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.