Ζαρίφ: Δεν θα ξεκινήσουμε εμείς τον πόλεμο στον Περσικό

-

Το Ιράν είναι έτοιμο να εργαστεί επί των γαλλικών προτάσεων για τη διάσωση της διεθνούς πυρηνικής συμφωνίας την οποία υπέγραψε η Τεχεράνη με τις παγκόσμιες δυνάμεις το 2015, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι... και θα εργαστούμε πάνω σε αυτές», είπε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε χθες Τετάρτη την ελάφρυνση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν ή τη δημιουργία ενός «μηχανισμού αποζημιώσεων ώστε ο ιρανικός λαός να μπορέσει να ζήσει καλύτερα» με αντάλλαγμα την πλήρη συμμόρφωση της Τεχεράνης στη συμφωνία, από την οποία αποχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι.

Το Ιράν δεν θα ξεκινήσει έναν πόλεμο στον Κόλπο, όμως θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, δήλωσε εξάλλου ο Ζαρίφ. «Θα υπάρξει πόλεμος στον... Κόλπο; Μπορώ να σας πω πως δεν θα ξεκινήσουμε τον πόλεμο... αλλά θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», είπε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.