Ζευγάρι έσπασε καραντίνα για πάρτι στη Μύκονο - Τέλος οι Αirbnb ενοικιάσεις

-

Παρά τα αυστηρά μέτρα στη Μύκονο, χτες διαλύθηκε πάρτι 500 ατόμων σε βίλα και μάλιστα συνελήφθη ζευγάρι είχε σπάσει καραντίνα. Μπροστά σε αυτό το χάος, η εταιρεία Airbnb γνωστοποίησε σήμερα ότι στο εξής σε όλο τον πλανήτη, σε κανένα από τα ενοικιαζόμενά της δεν θα μπορούν να συγκεντρωθούν άνω των 16 ατόμων,.

Το ζευγάρι που συνελήφθη  έπρεπε κανονικά να είναι σε απομόνωση σε ξενοδοχείο καραντίνας. Συνελήφθη επίσης ο διαχειριστής του ακινήτου. Από αύριο Παρασκευή, πάντως, στο νησί των ανέμων και των πάρτι ισχύουν τα εξής:

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Η πλατφόρμα Airbnb

Σε σημερινή  ανακοίνωσή της η πλατφόρμα ορίζει ότι αν και σε πολλές χώρες ή περιοχές είχε ήδη απαγορευθεί να γίνονται πάρτι στα ενοικιαζόμενα επειδή ενοχλούνταν οι γείτονες από διατάραξη της κοινής ησυχίας, αναγκάζεται πλέον η εταιρεία να βάλει όριο 16 ατόμων σε όλες τις χώρες ανεξαιρέτως.

Διευκρινίζει ότι μπορεί να γίνουν εξαιρέσεις για μικρά πάρτι για γενέθλια κ.λπ. αλλά και πάλι ανεξαρτήτως του εμβαδού του ενοκιαζομένου ο αριθμός των καλεσμένων δεν θα υπερβαίνει τα 16 άτομα.

Υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες ενοικίασης, αλλά ο κύριος όγκος στην Ελλάδα κινείται μεσω της Airbnb

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.