Ζητάει και τα ρέστα ο Τσιρώνης για το Καστελόριζο

-

Καμία διάθεση να αναγνωρίσει τους κινδύνους που προκαλεί η απαράδεκτη δήλωσή του ότι «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο» δεν δείχνει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β' Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Τσιρώνης. Αποδίδει μάλιστα τις έντονες αντιδράσεις σε «πολιτική παράκρουση» και «άγνοια πατριδογνωσίας».

Η δήλωση του Γιάννη Τσιρώνη έγινε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συζήτησης σε εκπομπή του ΟPEN για τα Ελληνοτουρκικά, στην οποία ο πρώην υπουργός είπε: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Το πρωί του Σαββάτου, σε ανάρτησή του στο twitter, ο Γιάννης Τσιρώνης επιτέθηκε σε όσους αντέδρασαν στην απαράδεκτη δήλωσή του και με διάθεση ειρωνίας αναρωτήθηκε: «Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το Καστελόριζο αποτελεί το σημείο αιχμής της αναθεωρητικής πολιτικής που ακολουθεί η Άγκυρα για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ένα από τα βασικά επιχειρήματα που προβάλλει σε ό,τι αφορά την ΑΟΖ και την επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.