Το δημοσιογραφικό στίγμα του SLpress.gr

Ο ιστότοπος SLpress.gr ξεκίνησε με ταπεινούς στόχους, αλλά η δυναμική των πραγμάτων τον οδήγησε σε κάτι πολύ πιο ευρύ. Είναι το προϊόν συλλογικής εργασίας. Χωρίς τη συμβολή ενός σημαντικού αριθμού παραγόντων της δημόσιας σφαίρας δεν θα ήταν αυτό που είναι.

Στόχος μας είναι να καλύπτουμε επαρκώς την ειδησεογραφία, αλλά κυρίως να πηγαίνουμε πέρα από αυτή, η οποία από τη φύση της είναι πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι. Στόχος μας είναι, λοιπόν, να αναλύουμε και να συνθέτουμε τα γεγονότα και βεβαίως να τα σχολιάσουμε, ο κάθε αρθρογράφος από την οπτική γωνία του.

Το φάσμα των ενδιαφερόντων μας είναι αρκετά ευρύ και αποτυπώνεται στις θεματικές κατηγορίες που υπάρχουν στην κορυφή της σελίδας.

Η φιλοδοξία μας είναι αυτή η γωνιά του Διαδικτύου να αναδειχθεί σε ένα αδέσμευτο πολυφωνικό Μέσο Ενημέρωσης. Απεχθανόμαστε τα ιδεολογικά-πολιτικά τείχη και τα κλειστά σύνολα. Ομνύουμε στον πλουραλισμό, αλλά ταυτοχρόνως θεωρούμε ότι αυτός καθίσταται λειτουργικός και αποδίδει καρπούς, όταν ο καθένας προσέρχεται στη δημόσια σφαίρα με διαυγή και “γωνιώδη” λόγο.

Από την πλευρά μας, πάντως, δεν κρύβουμε την προσήλωσή μας σε ορισμένες αρχές. Ο πατριωτισμός, η αξιοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η δημόσια ασφάλεια είναι πρωτογενείς αξίες που κατά τη γνώμη μας αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας.

Το SLpress.gr στηρίζεται σε πρωτογενή δημοσιογραφική και διανοητική παραγωγή, η οποία –ελπίζουμε– ότι προσφέρει ερμηνευτικά εργαλεία, ανοίγοντας “παράθυρα” στην ενημέρωση των αναγνωστών μας.