483 μετανάστες από Λιβύη για Ιταλία, βρέθηκαν τελικά στα Χανιά!

483 μετανάστες από Λιβύη για Ιταλία, βρέθηκαν τελικά στα Χανιά!
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σε 483 ανέρχονται οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νότια της Παλαιοχώρας Χανίων, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση που έγινε από το Λιμενικό Σώμα. Οι 128 δηλώνουν ότι είναι ανήλικα αγόρια. Μόνον δέκα γυναίκες μεταξύ αυτών και μόλις 9 τα κοριτσάκια. Οι περισσότεροι λένε ότι είναι από την Συρία. Ξεκίνησαν με το αλιευτικό από την Λιβύη με προορισμό την Ιταλία και με απώτερο στόχο την Γερμανία, όπως λένε.

Προσωρινά μεταφέρθηκαν στο επιβατηγό οχηματαγωγό “Σαμαριά 1” που ελλιμενίζεται στην Παλαιοχώρα Χανίων. Όπως λένε οι ίδιοι, έδωσαν από 3.000 έως 6.000 δολάρια έκαστος για να μεταφερθούν στην Ιταλία. Για τα παιδιά η ταρίφα ήταν 2.000 δολάρια. Το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή 18 ν.μ. νότια Παλαιόχωρας Κρήτης, για την ύπαρξη αλιευτικού σκάφους, μήκους 25 μέτρων, με περίπου πεντακόσιους αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν ακυβέρνητο στην ως άνω θαλάσσια περιοχή. Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση διεξήχθη υπό ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή έπνεαν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

»Το εν λόγω αλιευτικό κατέπλευσε, απογευματινές ώρες την 22.11.2022, στον λιμένα Παλαιόχωρας Χανίων, ρυμουλκούμενο από το Α/Κ “TISTA”, σημαίας Ιταλίας, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., της Φρεγάτας ΠΝ, του έτερου Α/Κ σκάφους, σημαίας Ιταλίας και προσέδεσε ασφαλώς με τη συνδρομή δύο αλιευτικών σκαφών ελληνικής σημαίας. Απογευματινές ώρες χθες, ολοκληρώθηκε η προσωρινή μεταφορά των τετρακοσίων ογδόντα τριών αλλοδαπών (336 άνδρες, 10 γυναίκες, 128 ανήλικα αγόρια, 9 ανήλικα κορίτσια) στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΜΑΡΙΑ Ι”,  το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα “ΤΗΓΑΝΙ” Παλαιόχωρας. Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Παλαιόχωρας, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και με Τομέα Ασφάλειας-Ανάκρισης-Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι