Αφιέρωμα στον εμβληματικό ντοκιμαντερίστα Errol Morris

-
26

Το έργο του Errol Morris παρουσιάζεται αυτό τον Δεκέμβριο στην Αθήνα. Το αφιέρωμα στον σημαντικότερο ντοκιμαντερίστα της Αμερικής μέσα από τις δύο πρώτες του ταινίες είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Στη δεύτερη –και αδιαμφισβήτητα κλασική πλέον– ταινία της εντυπωσιακής φιλμογραφίας του, ο Errol Morris μας ξεναγεί στο Βέρνον της Φλόριντα, μια μικρή ληθαργική πόλη περιτριγυρισμένη από βάλτους. Σε αυτήν την ξεχασμένη γωνιά του αμερικανικού νότου θα ανακαλύψει απρόσμενα μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς χαρακτήρες της καριέρας του. Ενώ ο Morris τους αφήνει ανενόχλητους να μιλήσουν για τη ζωή τους και τις εμπειρίες τους σε αυτήν τη φαινομενικά ασήμαντη μικρή κοινότητα, εκείνοι αφηγούνται ιστορίες και περιστατικά που μοιάζουν ολοένα πιο ιδιόρρυθμα και εξωφρενικά.

Πηγή: exileroom.gr

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.