Συγγνώμη Βερναρδάκη για το απαράδεκτο σχόλιο κατά της Κεραμέως

Συγγνώμη Βερναρδάκη για το απαράδεκτο σχόλιο κατά της Κεραμέως

Φωτιά στην πολιτική σκηνή έβαλε σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Βερναρδάκη στα social media για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ο βουλευτής απέσυρε το video και με δημόσια δήλωση ζήτησε συγγνώμη για το «απαράδεκτο σχόλιο» που έκανε όπως αναφέρει.

«Ζητώ συγγνώμη για το απαράδεκτο σχόλιο που απέσυρα αμέσως, η πολιτική κριτική μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα παραμένει στο ακέραιο» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Επικρατείας. «Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κ. Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο. Για αυτό το λόγο και αναγνωρίζοντάς το, το έχω αποσύρει από χθες το βράδυ. Ζητώ συγγνώμη από την κ. Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη βουλή παραμένει στο ακέραιο».

Ο πρώην υπουργός διερωτήθηκε αν η Κεραμέως είναι «Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας όσο και από πολίτες μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το video Βερναρδάκη στο TikTok

https://youtu.be/OMmLI-AwO44

«Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;

Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια.

Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά δικαιώματα στης πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία.

Έβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά.

Μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε ανειδίκευτη φτηνή εργασία και τον μισθό των παιδιών σε χαρτζιλίκι.

Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.

Αντικατέστησε τα πτυχία με πιστοποιητικά χαμηλής αξίας».

Ο βουλευτής απέσυρε το video όμως είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση ενώ και η ΝΔ ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει την επίθεση Βερναρδάκη.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι