Απόπειρα δολοφονίας του Ιρακινού πρωθυπουργού με drones (videos)

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Απόπειρα δολοφονίας έγινε σήμερα κατά του ιρακινού πρωθυπουργού Μουσταφά αλ-Καντίμι στη Βαγδάτη από τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που ήταν γεμάτα με εκρηκτικά, τα οποία κατευθύνθηκαν προς τη Πράσινη Ζώνη όπου βρίσκεται η κατοικία του.

Ιρακινές πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν και το τρίτο μπόρεσε να πλήξει με το φορτίο του την κατοικία, τραυματίζοντας δύο σωματοφύλακες του Καντίμι, ο οποίος διέφυγε ο ίδιος σώος». Ο πρωθυπουργός δήλωσε στο twitter ότι «Είμαι καλά, ευτυχώς, και καλώ σε ηρεμία και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά όλων για χάρη του Ιράκ». Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε από την πλευρά του ότι «Με ανακούφιση πληροφορούμαστε ότι ο πρωθυπουργός βγήκε αλώβητος. Αυτή η κατά τα φαινόμενα τρομοκρατική ενέργεια, την οποία καταδικάζουμε έντονα, είχε στόχο την καρδιά του ιρακινού κράτους. Είμαστε σε στενή επαφή με τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας που είναι υπεύθυνες για την προάσπιση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του Ιράκ και προσφέραμε τη βοήθειά μας στη διερεύνηση αυτής της επίθεσης»,

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι