Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η NASA στους εξωγήινους πολιτισμούς

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Όταν το Voyager 1 και το Voyager 2 ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο διάστημα το 1977, η αποστολή τους ήταν να διερευνήσουν το εξωτερικό ηλιακό σύστημα. Με ένα σύστημα μνήμης 8 καναλιών και μερικούς υπολογιστές, τα δύο διαστημόπλοια έστειλαν πίσω στη Γη ένα τεράστιο αριθμό εικόνων και πληροφοριών για τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος.

Όμως η NASA γνώριζε ότι μετά την ολοκλήρωση της πλανητικής περιήγησης, οι Voyagers θα παρέμειναν σε τροχιά στον διαστρικό χώρο. Έτσι οι επιστήμονες αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τον διάσημο αστρονόμο Carl Sagan για να συνθέσει ένα μήνυμα από εικόνες και ήχους. Αυτό παρουσιάζει και το παραπάνω βίντεο.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι