Αυτομαστιγώθηκαν αιματηρά και φέτος στον Πειραιά οι Σιίτες (Video)

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Και φέτος τήρησαν το θρησκευτικό έθιμο του αυτομαστιγώματος οι σιίτες μουσουλμάνοι, που συγκεντρώθηκαν σε μικρο δρόμο στον Πειραιά. Όπως φαίνεται από τα δύο βιντεο, το ένα φετινό και το άλλο του 2018, ίσως λόγω πανδημίας ή και για άλλους λόγους, η συγκέντρωση ήταν μικρότερη. Αυτομαστιγώνονται με μαστίγια που έχουν αιχμές, ώστε να είναι πιο οδυνηρή η πράξη.

Η σημερινή μέρα είναι ημέρα πένθους για τους σιίτες, επειδή σαν σήμερα οι Ομεϋάδες σκότωσαν στην Καρμπάλα (Ιράκ) τον εγγονό του Μωάμεθ, τον Χουσεΐν ιμπν Αλί, ο οποίος δεν δεχόταν την εξουσία τους. Μετά από το φόνο όλης της οικογένειας του Χουσεϊν ιμπν Αλί άρχισαν σταδιακά να καταρρέουν οι Ομεϋάδες, που ειχαν μεν εξαπλώσει το ισλάμ μέχρι την Ισπανία, αλλά επέβαλαν βαριά φορολογία. Ανατράπηκαν από το Χαλιφάτο των Αββασιδών.

 

 

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι