Εκτόξευση Exocet από υποβρύχιο

Εκτόξευση Exocet από υποβρύχιο
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Το γαλλικό ναυτικό δημοσιοποίησε βίντεο από την εκτόξευση πυραύλου Exocet SM39 underwater-launched anti-ship cruise από πυρηνοκίνητο υποβρύχιο. Ο στόχος βρισκόταν σε απόσταση 30 χλμ. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στον Ατλαντικό και η κατάδειξη του στόχου έγινε από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας Atlantique 2.

Ο Exocet SM39 είναι η έκδοση του γνωστού πυραύλου για χρήση από υποβρύχια. Έχει βεληνεκές 50 χλμ. επιτρέποντας στο υποβρύχιο να μείνει σε απόσταση ασφαλείας από τον εχθρό. Ο πύραυλος είναι τοποθετημένος σε στεγανό, υψηλής αντοχής κέλυφος και εκτοξεύεται μόλις το κέλυφος βγει στην επιφάνεια.

Φυσικά ο εν λόγω πύραυλος αν υπήρχε στο ελληνικό οπλοστάσιο είναι σίγουρο ότι θα προκαλούσε τρομερό πονοκέφαλο απέναντι, καθιστώντας τα ελληνικά υποβρύχια, ιδιαίτερα τα Type 214. Λύσεις για την ενίσχυση της ελληνικής άμυνας φυσικά και υπάρχουν.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι