Ο ρωσικός στρατός παρέλαβε άρματα Τ-90Μ (vid.)

-
402

Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε να παραλαμβάνει τα αναβαθμισμένα άρματα μάχης T-90M, δήλωσε ο αρχηγός του στρατού ξηράς, Όλεγκ Σαλιούκοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda. Η κρατική σύμβαση για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του άρματος μάχης T-90A που αποκαλείται T-90M συνήφθη μεταξύ του υπουργείου Άμυνας και της UralVagonZavod στην έκθεση Army 2019 τον Ιούνιο.

Το T-90M, μια τροποποίηση του T-90A, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του «Breakthrough-3». Η βασική διαφορά μεταξύ του συγκεκριμένου άρματος και των προηγούμενων μοντέλων είναι ο νέος πύργος που διαθέτει πολυστρωματική θωράκιση και το πυροβόλο 125A 2A82-1M που χρησιμοποιείται επίσης στο άρμα μάχης Armata. Το T-90M είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα αντιαεροπορικό πολυβόλο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.