Ωδή στην αφρικανική εργατική τάξη

-
1

Το νέο, συγκινητικό βίντεοκλιπ του σπουδαίου Νοτιοαφρικάνου μουσικού της τζαζ, Sibusile Xaba, σε σκηνοθεσία Nhlanhla Masondo.

Ο Masondo μιλάει για την έμπνευση πίσω από το βίντεο που γύρισε για τον συντοπίτη του και πήρε τον τίτλο του από το πιο πρόσφατο άλμπουμ του, Open Letter to Adoniah:  «Αυτό το βίντεο είναι μια ωδή προς τους εργάτες και το εμπνεύστηκα από τους στίχους του τραγουδιού:

Ngisebenzela i'igane zami
I'ingane ne'gane zami
(Δουλεύω για τα παιδιά μου
Τα παιδιά μου και τα δικά τους παιδιά)

Το ύφος και η μελωδία με έκαναν να σκεφτώ τον μαύρο εργάτη, τον ανειδίκευτο, αυτόν που δουλεύει χωρίς καν επίσημη πρόσληψη. Όλα αυτά τα ανώνυμα πρόσωπα και ανθρώπους που παλεύουν και εργάζονται καθημερινά για τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους. Έτσι, το βίντεο απεικονίζει μερικές πλευρές του καθημερινού αγώνα όπως τον βιώνει ο μέσος Αφρικανός».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.