Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα από Οικονόμου-Πλεύρη (video)

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα από Οικονόμου-Πλεύρη (video)
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον ανακοινώνουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι ανακοινώσεις έρχονται κατόπιν επεξεργασίας από πλευράς της κυβέρνησης, της χθεσινής εισήγησης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Τα νέα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 06:00 το πρωί, μέχρι την Δευτέρα, 3ης Ιανουαρίου:

  • Η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους. Αυτό αφορά και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και στα γυμναστήρια.
  • Στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν95.
  • Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
  • Οι ταξιδιώτες που θα μπαίνουν στην Ελλάδα με PCR test θα υποχρεούνται να το επαναλαμβάνουν τη δεύτερη μέρα από την άφιξή τους και την τρίτη μέρα.
  • Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε έξοδο.

Η κυβέρνηση αποφεύγει, μέχρι στιγμής, δραστικά μέτρα, όπως ο περιορισμός του ωραρίου για την εστίαση και το εμπόριο προκειμένου να μην επηρεαστεί η κίνηση και να δυσαρεστηθούν οι επαγγελματίες. «Να διασκεδάσουν οι νεότεροι αλλά αμέσως μετά να προσέχουν τις επαφές τους και να κάνουν τεστ», είπε ο κ. Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης απέφυγε να μιλήσει για τις εκκλησίες. Περιορίστηκε να πει ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική και για τις εκκλησίες. Είπε ακόμη ότι θα οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Από τις 3 Ιανουαρίου θα υπάρξουν νέα μέτρα, περιοριστικά όπως είπε ο υπουργός Υγείας, που θα αφορούν στο ωράριο στη διασκέδαση, στις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία αλλά και γενικότερα μέτρα που θα αφορούν δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες. Αλλά όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν στις 27 Δεκεμβρίου όταν θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή για να εξετάσει τα νέα δεδομένα και αναλόγως να εισηγηθεί.

 

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι