Παρίσι: Δακρυγόνα στο κομβόι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Χρήση δακρυγόνων έγινε στο Παρίσι όταν “μετακόμισε” σήμερα εκεί το κομβόι που πρωτοεμφανίστηκε στην Οτάβα, αρχικά με φορτηγατζήδες που αντιδρούσαν στον υποχρεωτικό τους εμβολιασμό και, εν συνεχεία, με άλλες ομάδες με τις ίδιες αντιλήψεις. Η γαλλική version είχε κυρίως ιδιωτικής χρήσης οχήματα στο κομβόι και λίγα φορτηγά.

Παρά την απαγόρευση της συγκέντρωσης, αυτή έγινε και η πομπή “Κομβόι της Ελευθερίας” εισήλθε στη γαλλική πρωτεύουσα. Οχήματα με διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού εμποδίζοντας την κυκλοφορία περιμετρικά της Αψίδας του Θριάμβου, ενώ περίπου 500 δεν μπόρεσαν να μπουν στην πόλη.

Οι περισσότεροι κρατούσαν γαλλικές σημαίες –πεζοί και εποχούμενοι– και κόρναραν διαρκώς. Τελικά έγινε χρήση δακρυγόνων. Επιδόθηκαν 300 κλήσεις της τροχαίας και έγιναν πέντε συλλήψεις, που αφορούσαν άτομα που είχαν σφυριά, μαχαίρια, σφενδόνες και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι