ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς ανακατέλαβαν το Λιμάν στο Ντονέτσκ οι Ουκρανοί (videos)

Πώς ανακατέλαβαν το Λιμάν στο Ντονέσκ οι Ουκρανοί (videos)

Οι Ουκρανοί πέτυχαν μια σημαντική νίκη στο μέτωπο του πολέμου καθώς κατέλαβαν από τους Ρώσους την πόλη Λιμάν στο Ντονέσκ . Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από το ρωσικό ΥΠΑΜ που ανέφερε ότι έγινε επιλογή να εκκενωθεί η πόλη με σκοπό να τηρηθεί το μέτωπο σε καλύτερο σημείο.

Ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στην πόλη Λιμάν, στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις. Νωρίτερα σήμερα, ο Σέρχιι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος των ανατολικών ουκρανικών δυνάμεων, είχε ανακοινώσει ότι έχει «περικυκλώσει» πολλές χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες στη Λιμάν, έναν σιδηροδρομικό κόμβο κρίσιμης σημασίας για τη Μόσχα. «Οι ουκρανικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις εισήλθαν στη Λιμάν, στην επαρχία Ντονέτσκ», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο.

Σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού που συνοδεύει την ανάρτηση εμφανίζονται δύο Ουκρανοί στρατιώτες που κουνούν και στη συνέχεια κρεμούν την ουκρανική σημαία σε μια ταμπέλα που γράφει «Λιμάν», στην είσοδο της πόλης.

«Περισσότεροι από 5.000 Ρώσοι στρατιώτες είναι περικυκλωμένοι από ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη Liman, στην αυτονομιστική ουκρανική περιοχή του Ντόνετσκ», δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης στο Λουγκάνσκ, Σεργκέι Χαϊντάι. Σύμφωνα με τους Ρώσους, στην επίθεση στη Λιμάν συμμετέχουν 6.000-10.000 Ουκρανοί στρατιώτες. «Ξεδιπλώνουμε τη σημαία μας και την τοποθετούμε στη γη μας. Η Λιμάν θα είναι πάντα μέρος της Ουκρανίας», ακούγεται να λέει ένας από τους δύο χαμογελώντας.

Ο Καντίροφ

Στο μεταξύ ο ηγέτης της Τσετσενίας  Ραμζάν Καντίροφ, και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία επικρίνει τους Ρώσους διοικητές επειδή εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία, ο Καντίροφ γράφει: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων». O Τσετσένος ηγέτης και οι μαχητές του είχαν  καθοριστική συμβολή στην κατάληψη της Μαριούπολης από τους Ρώσους στα τέλη Μαρτίου. Οι δηλώσεις Καντίροφ γίνονται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να υποχωρεί στα μέτωπα του Χαρκόβου από την αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι