Πυρκαγιά από λαμπάκια δέντρου έστειλε τρεις στο νοσοκομείο (video)

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα σε διώροφη οικία στο Καματερό είχε ως αποτέλεσμα να διασωληνωθεί μια γυναίκα και να νοσηλεύονται ο 17χρονος γιος της και η αδελφή της. Οι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι η φωτιά πρέπει να ξεκίνησε από το ισόγειο και συγκεκριμένα από την κουζίνα, όταν βραχυκυκλώθηκαν τα λαμπάκια του μικρού χριστουγεννιάτικου δέντρου που είχαν τοποθετήσει σε τραπέζι εκεί, πάνω σε εύφλεκτο πλαστικό τραπεζομάντιλο.

Η μισή οικογένεια κοιμόταν στον πάνω όροφο, όπου και αποκλείσθηκε από τις φλόγες και βγήκε στο μπαλκόνι, ενώ η θεία, η μητέρα και ο ανιψιός της ιδιοκτήτριας του ακινήτου κοιμούνταν στο ισόγειο. Ο ανιψιός βγήκε εγκαίρως έξω, αλλά οι δύο γυναίκες εισέπνευσαν πολύ καπνό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 12 πυροσβέστες, με τέσσερα οχήματα.

Και τα πέντε μέλη της οικογένειας μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. «Τη θεία μου τη διασωλήνωσαν από χθες γιατί ήταν πιο σοβαρό το πρόβλημα. Η μαμά μου είναι κι αυτή σε δύσκολη κατάσταση και ελπίζουμε να γίνει καλά», είπε η ιδιοκτήτρια του ακινήτου η οποία φιλοξενούσε και τους συγγενείς της. Ο ανιψιός νοσηλεύθηκε προληπτικά, κυρίως για παρακολούθηση.

Κάθε χρόνο σημειώνονται πυρκαγιές που αποδίδονται στα λαμπάκια του δέντρου και οι περισσότερες αποδίδονται σε προϊόντα που δεν έχουν πιστοποίηση της ΕΕ, και δεν φέρουν το σήμα CE. Η πρόκληση φωτιάς είναι συνήθως αποτέλεσμα βραχυκυκλώματος ή υπερθέρμανσης από τα λαμπάκια. Είναι πιο ασφαλή τα λαμπάκια με μετασχηματιστή, που λειτουργούν με χαμηλή τάση (12 ή 24 Volts).

Τα φωτάκια πρέπει να ελέγχονται για φθορές (όπως καμένα λαμπάκια και γυμνά καλώδια. Καλό είναι στο σπίτι να υπάρχει πάντα πυροσβεστήρας και ανιχνευτής καπνού – μπορείτε να κλείνετε τον ανιχνευτή όταν μαγειρεύετε ή καπνίζετε.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι