Σχέδιο Μάρσαλ: 70 χρόνια μετά

-
9

Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ του Φάνη Παπαθανασίου για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος του Σχεδίου Μάρσαλ στην Ελλάδα, θα προβληθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 23:20 στην ΕΡΤ 1.

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σχέδιο Μάρσαλ: 70 χρόνια μετά» παρουσιάζονται η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα η εμφύλια αναμέτρηση και οι προκλήσεις του επερχόμενου Ψυχρού Πολέμου, η αμερικανική στρατηγική για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης, καθώς και το σοβιετικό αντίπαλο δέος.

Παράλληλα, προβάλλονται για πρώτη φορά σπάνια κινηματογραφικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα Αρχεία του Ιδρύματος Μάρσαλ στη Δυτική Βιρτζίνια, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Τράπεζας Πειραιώς και του Ιδρύματος Μπενάκη.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι καθηγητές, ιστορικοί και ειδικοί: Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, Γιώργος Σταθάκης, Ηλίας Νικολακόπουλος, Κώστας Κωστής, Τάσος Σακελαρόπουλος, Ανδρέας Κακριδής, Ελένη Μπενέκη, Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Έντγουαρτ Λένγκελ, καθώς και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Έρευνα-παρουσίαση: Φάνης Παπαθανασίου.

Αρχισυνταξία-έρευνα:  Πιέρρος Τζανετάκος.

Παραγωγή: Περικλής Παπαδημητρίου.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.