ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συντριβή αεροπλάνου στο Νεπάλ – Νεκροί οι επιβάτες και το πλήρωμα (video)

Συντριβή αεροπλάνου στο Νεπάλ - Νεκροί οι 68 επιβάτες και το πλήρωμα,

Αεροπλάνο της πολιτικής αεροπορίας συνετρίβη στο Νεπάλ, στο διεθνές αεροδρόμιο της Ποκάρα, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης μετά την πρωτεύουσα Κατμαντού. Το αεροπλάνο προσέγγιζε τον διάδρομο προσγείωσης αλλά για άγνωστο λόγο βγήκε από την πορεία του και συνετρίβη κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Το αεροπλάνο ανήκε στην τοπική εταιρεία Yeti Airlines και εκτελούσε τακτική πτήση από την πρωτεύουσα στην Ποκάρα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της εταιρείας, επέβαιναν 68 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος. Το αεροδρόμιο είναι κλειστό  μετά το δυστύχημα και οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα αίτια της συντριβής διερευνώνται, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Συχνά αεροπορικά δυστυχήματα

Τα τελευταία 30 χρόνια, έχουν σημειωθεί περίπου 30 αεροπορικά δυστυχήματα στο Νεπάλ, το πιο πρόσφατο –πριν από το αεροπορικό δυστύχημα της Ποκάρα σήμερα– την συντριβή πτήσης της Tara Air, τον Μάιο του 2022, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι. Παρά ταύτα η χώρα είναι πόλος έλξης για τους ορειβάτες αλλά και απλούς τουρίστες που θέλουν να πάνε στα Ιμαλάια.

https://youtu.be/uOGMH6z0Vf4

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι