Τέξας: Παγίδα-θανάτου φορτηγό για δεκάδες μετανάστες

Τραγωδία στο Τέξας: Δεκάδες μετανάστες νεκροί σε φορτηγό,

Δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο ρυμουλκό φορτηγού στο Τέξας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν οι αρχές του Σαν Αντόνιο. «Παραλάβαμε μέχρι τώρα 46 πτώματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Τσαρλς Χουντ, διευκρινίζοντας ότι 16 μετανάστες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία έχοντας τις αισθήσεις τους. Ανάμεσα στους νεκρούς, δεν υπάρχουν παιδιά, είπε ο εκπρόσωπος, ωστόσο πολλά θύματα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ήταν έφηβοι και νέοι.

Φορτηγά όπως το μοιραίο στο Σαν Αντόνιο, περίπου 240 χιλιόμετρα από τα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ, είναι συχνά μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιούν μετανάστες χωρίς χαρτιά που θέλουν να περάσουν στις ΗΠΑ. Τα περισσότερα φορτηγά δεν έχουν κλιματιζόμενα ρυμουλκά.

«Οι ασθενείς που είδαμε έκαιγαν, είχαν θερμοπληξία, εξάντληση λόγω της ζέστης, και δεν υπήρχε ίχνος νερού στο ρυμουλκό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος Σαν Αντόνιο. Η θερμοκρασία στην περιοχή έφθανε χθες τους 39,4° Κελσίου, με υψηλή υγρασία.

Ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ έκανε λόγο για τραγωδία στο Σαν Αντόνιο και πρόσθεσε πως ο γενικός πρόξενος της χώρας του στην αμερικανική μεγαλούπολη έσπευσε επιτόπου, παρότι δεν είναι ακόμα γνωστές οι εθνικότητες των θυμάτων, για να παράσχει συνδρομή εάν χρειαστεί. Σημείωσε πως δύο από τους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία είναι από τη Γουατεμάλα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Αντόνιο Ουίλιαμ Μακ Μάνους έκανε λόγο για το χειρότερο συμβάν του είδους στην ιστορία της πόλης. Ανακοίνωσε πως τρία πρόσωπα έχουν συλληφθεί και διευκρίνισε πως η έρευνα για το τραγικό συμβάν θα διενεργηθεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν λέγοντας ότι «αυτοί οι νεκροί είναι (ευθύνη) του Μπάιντεν, είναι το αποτέλεσμα της θανάσιμης πολιτικής του ανοίγματος των συνόρων».

Τον Ιούλιο του 2017, είχε γίνει παρόμοια τραγωδία, όταν 10 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό που εντοπίστηκε από την αστυνομία του Σαν Αντόνιο σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Wal-Mart. Ο οδηγός του φορτηγού, καταδικάστηκε το 2018 σε ισόβια κάθειρξη.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version