Τί είπε για το απόρρητο η Όλγα Κεφαλογιάννη (video)

Τί είπε για το απόρρητο η Όλγα Κεφαλογιάννη (video)
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η βουλευτής και πρώην Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέρθηκε στο θέμα του «απόρρητου» για το θέμα των υποκλοπών σε συνέντευξη της σε τηλεοπτικό σταθμό (Kontra Channel) και με προσεκτικές διατυπώσεις τήρησε αποστάσεις από το Μέγαρο Μαξίμου γι΄αυτό το θέμα.

Η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι «’’το απόρρητο’’, με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοίρα, γιατί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών. Και όλοι εμείς που υπηρετούμε του θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε».

Πρόσθεσε πως «έχουμε δώσει πρώτα από όλα όρκο πίστης στο Σύνταγμα και τους νόμους. Υπάρχει προφανώς ο νόμος για το απόρρητο και ότι δεν μπορεί κάποιος στον οποίο έχουν περιέλθει πληροφορίες οι οποίες έχουν μια εθνική ευαισθησία να τις αποκαλύπτει, γιατί αυτό τιμωρείται. Αυτό το ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει και υπήρχε πάντα». Πρόσθεσε πως από «εκεί και πέρα όταν θέλουμε να μιλάμε κάθαρση στο δημόσιο βίο, όταν θέλουμε να μιλάμε για φώς, ταν θέλουμε να λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές σε ζητήματα που απασχολούν αυτή την στιγμή, τη δημοκρατία, τους θεσμούς μας, το Κράτος Δικαίου.

»Ναι τότε νομίζω, θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι το απόρρητο με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοίρα, γιατί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών. Και όλοι εμείς που υπηρετούμε του θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε». Συμπλήρωσε ότι  «για εμένα έχει πολύ σημασία, όταν λέμε όλα στο φως, δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο” και κατέληξε λέγοντας ότι ” Επικίνδυνο για την Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου»

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι